Producten en techniek

Techniek
Bij Dessain Printing in Mechelen wordt op drie 16-pagina rotatiepersen gedrukt. Met de meest recente technologie wordt het hoogst mogelijke rendement gehaald en topkwaliteit geleverd. In de hele grafische groep waartoe Dessain behoort staan samen 28 rotatiepersen van 8 tot 96 pagina’s. Kleinere oplages worden op vellenpersen en digitale machines geproduceerd. Wij leveren producten van A6-formaat tot broadsheet. 

Papier
Heeft u extra glanzend papier nodig voor uw tijdschrift? Of denkt u eerder aan een matte uitvoering van uw brochure? Hoe vergelijk je gewicht, witheid, gloss, opaciteit, opdikking ? Onze experten helpen u graag verder, want met rotatie is meer mogelijk dan u denkt. Het papier dat op de offsetrotatiepersen gebruikt kan worden is ingedeeld in 8 groepen oftewel papierfamilies. Zie ons overzicht.

Vouwschema's en afwerking
Iedereen kent wel een kruisvouw, maar er zijn oneindig meer mogelijkheden om uw folder of tijdschrift dat extra cachet te geven. Formaat, papierdikte, vouwwijze, gelijmd of niet: welke combinaties kunnen en welke zijn niet realiseerbaar ? Vraag onze medewerkers om de voor u geschikte vouwwijze en afwerking te bespreken.-