Het FSC®- en het PEFC-certificaat

Sinds 2007 heeft Dessain de officiële licentie om het FSC® en PEFC-logo te gebruiken (FSC* Logo licentienummer FSC-C129563 en PEFC* Logo licentienummer PEFC/30-31-264). FSC® staat voor “Forest Stewardship Council” en PEFC voor “Programme for the Endorsement of Forest Certification”. Beide zijn certificatiesystemen die het mogelijk maken om de herkomst van het papier te achterhalen en zijn de waarborg dat verantwoord bosbeheer aan de basis ligt van de hout- en papierproductie. Om het FSC® en het PEFC-logo te mogen gebruiken, wordt van bij de bosontginning tot en met de levering van het drukwerk de hele productieketen nauwlettend gevolgd en gecontroleerd.

Dit PEFC - en FSC® - Chain of Custody-certificaat stelt Dessain Printing in staat om gecertificeerd papier aan te kopen en vervolgens te verkopen zonder dat de controleketting onderbroken wordt. Deze CoC zorgt voor de traceerbaarheid naar de herkomst van het hout waarmee het papier gemaakt wordt.

Voor Dessain is duurzaam bosbeheer een opportuniteit om de grafische industrie en de papierindustrie een positief imago te geven. Door gebruik te maken van een natuurlijke grondstof die onder toezicht van een controleorganisme staat, kunnen Dessain en haar klanten bijdragen tot het in stand houden van onze bossen en zezelfs vergroten en beter beheren.

www.fsc.org | Bekijk het certificaat
www.pefc.be | Bekijk het certificaat