Dessain Printing: een betrouwbare partner

Dessain Printing: een betrouwbare partner

Dessain Printing is actief in rotatiedruk sinds 1970 en is reeds sinds 1680 een familiaal gestructureerde KMO. Het bedrijf werd in het Noord-Franse Reims opgericht en na een halte in Luik (1740-1854) zit Dessain nu meer dan 165 jaar in Mechelen.

Dessain bracht het van boekhandel-drukker gespecialiseerd in religieuze werken tot officiële drukker van het Prinsbisdom Luik en maakte snel de overstap naar het uitgeven en drukken van schoolboeken. Vanaf het einde van WO II tot 1995 was Dessain exclusief drukker van de boeken van Artis-Historia. Vanaf de jaren 1960 werd de productie van publicitair drukwerk de specialisatie.

Mechelaars die van voetbal houden, associëren de naam Dessain misschien vooral met de beginjaren van een van 's lands oudste voetbalclubs: KV Mechelen (°1904). Begrijpelijk, want een van de mede-oprichters en jarenlang de eerste voorzitter van de rood-gele ploeg met het KBVB-stamnummer "25”, die toen nog FC Malinois heette was inderdaad een zekere kanunnik Francis Dessain.

En Mechelaars die hun geschiedenis kennen zullen weten dat Karel ridder Dessain van 1909 tot 1945 de burgemeestersjerp droeg en ook een periode senator was.

Lees meer en surf naar http://nl.wikipedia.org/wiki/Dessain_Printing.