Vermijden >>> verminderen >>> compenseren

 

Een eerste stap in het klimaatneutraal drukken is het meten van de CO2-uitstoot van Dessain als bedrijf. Voor het bepalen van onze ecologische voetafdruk deed Climate Partner Duitsland GmbH een audit bij Dessain en dit volledig in overeenstemming met de richtlijnen van de Greenhouse Gas Protocol Accounting and Reporting Standard (GHG Protocol). 

Tweede stap: Door het doorgedreven duurzaamheidsbeleid van Dessain Printing wordt al jaren gewerkt aan de bescherming van onze leefwereld. Met de berekening en de kennis van onze CO2-voetafdruk zijn we nog beter in staat om emissies ter verminderen. Met deze tweede stap mag geen loopje genomen worden. Dit is een permanent verbeteringsproces.

Derde stapu bent aan de beurt. Met de Footprint Manager van Climate Partner hebben we een rekenmodule ter beschikking waarmee we de resterende CO2-uitstoot, gecreëerd door uw drukopdracht, perfect kunnen uitrekenen. We houden rekening met de oplage, de afmetingen, de papierkeuze, het inktverbruik, de keuze van de pers, de drukplaten, het transport, …

Het certificaat: stap 4. 

De hele procedure is transparant. Dessain Printing documenteert u en levert via Climate Partner een certificaat dat bevestigt dat uw CO2-uitstoot is gecompenseerd.