Welke machines zijn in gebruik bij Dessain?

Dessain drukt op drie 16 pagina rotatiepersen van de nieuwste generatie van het merk MAN. Met de meest recente technologie wordt het hoogst mogelijke rendement gehaald en topkwaliteit geleverd .

Rotatiedruk is net als vellendruk een offsetprocéedé. In vellendruk gaan vooraf versneden vellen één voor één door de drukpers, in rotatiedruk wordt gedrukt vanaf een rol (bobijn) papier. Zo’n bobijn weegt tot 1.400 kg. In vellen drukt men eenzijdig, in rotatie bedrukt men de twee zijden gelijktijdig. Omdat de snelheid veel hoger is (tot 80.000 omwentelingen) is het nodig dat de inkt online in een droogoven gedroogd wordt. Hierdoor kan ook in één doorgang gevouwen en afgewerkt worden. 

Dessain drukt tot 80.000 exemplaren van een 16 paginakatern per uur, of 160.000 van een brochure van 8 pagina’s , of  280.000 exemplaren per uur van een 4 paginafolder per uur. Met een 16 pagina is een perfecte kwaliteitscontrole mogelijk en kan op papier van 39 tot 150gr/m² gedrukt worden. Een heel gamma vouwschema’s en formaten zijn mogelijk. Lees meer over diverse formaten en afwerkingsmogelijkheden.